Mancare de sfecla cu legume – la Crock Pot

 A doua reteta cu care particip la  campanie culinara organizata de Gustos.ro impreuna cu brandul de slow cookere Crock Pot este o mancare usoara de legume ca tot suntem in perioada postului. Este o mancare usoara, pe care o recomand si la diete mai ales ca vine vara si trebuie sa aratam mai bine. 

O mancare plina de vitamine, gustoasa si usor de facut, asta va prezint eu acum. 

Mancare de sfecla cu legume la Crock Pot 1

Pentru Mancare de sfecla cu legume avem nevoie de

  • 2 buc. de sfecla
  • 4 morcovi
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • optional o conserva de fasole rosie boabe sau de naut fiert
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparara Mancare de sfecla cu legume

  • Incepem prin a curata si spala legumele.
  • Punem in vasul de ceramica a vasului Crock Pot un pic de ulei de masline.
  • Ceapa, ardeiul verde si ardeiul rosu le taiem bucatele (nu foarte mici) si le punem in vasul de ceramica.
  • Adaugam sarea, piperul si pudra de ghimbir si amestecam.
  • Morcovii ii taiem rondele iar sfecla o taiem cubulete adaugandu-le pe rand in vas.
  • Amestecam ingredientele sa se imbine condimentele si restul legumelor.

mod de preparare mancare de sfecla cu legume la Crock Pot

  • Acoperim vasul cu capacul din dotare si dupa ce conectam aparatul la o priza, selactam temperatura pe ‘High” si timpul de gatire de 4 ore ( la inceput l-am pus la 3 ore insa intre timp am prelungit pentru ca sfecla mi s-a parut inca tare dupa 3 ore)

Crock Pot

  • Inainte cu 20 de minute de terminarea programului adaugam usturoiul taiat feliute subtiri si fasolea rosie sau nautul (se spala atat fasolea cat si nautul de apa din conserva si doar apoi se pune peste mancare)
  • La final adaugam patrunjel verde tocat.

mod de preparare mancare de sfecla cu legume la Crock Pot 1

 

  • Dupa terminarea programului aparatul trece automat pe functia de pastrare cald. Cum ziceam si in postarea precedenta e un mare avantaj sa nu trebuiasca sa stai langa mancare ca atunci cand faci pe aragaz sau cuptor. Nu poti lasa mancarea pe aragaz sau in cuptor cat timp lipsesti de acasa, insa cu acest aparat care se opreste singur si mai si pastreaza mancarea calda, poti pleca linistit sa faci alte treburi.
  • Mancare de sfecla cu legume la Crock Pot 3

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *