Prajitura rasturnata cu piersici

Astazi va aduc inca o prajitura simpla cu fructe de vara dar pe care o puteti face si in alt anotimp mai ales daca puneti fructe la congelator. Am ales varianta cu cacao a blatului si impreuna cu piersicile parfumate a rezultat o prajitura delicioasa.

Pentru Prajitura rasturnata cu piersici  avem nevoie de 

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 piersici
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brut

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu piersici 

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.
  • Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.
  • Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.
  • Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.
  • Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.

mod de preparare prajitura rastunata cu piersici

  • Se poate pudra cu zahar pudra la final.

Prajitura rasturnata cu piersici 1

 

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *