Snitel vienez

40 min

simplu

Snitelul vienez este o reteta veche din secolul  al XIX -lea din Austria si se face din carne de vita si cu pesmet. Fraged in interior si crocant in exterior, snitelul vienez se serveste in general cu cartofi si o felie de lamaie. In zilele noastre acest snitel se face si din carne de pui, curcan sau porc si toate variantele sunt gustoase, dar parca tot reteta originala e cea mai buna. Eu am folosit o  carne frageda de vitel.

 

Pentru snitel vienez avem nevoie de

  • 500 gr carne de vitel (vita)
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare snitel vienez

  • Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne.
  • Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore).
  • Pregatim trei farfurii: in prima batem ouale cu laptele, in a doua punem faina si in a treia, pesmetul.
  • Trecem bucatile de carne pe rand prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
  • Scoatem snitelele pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei

mod de preparare snitel vienez

 

snitel vienez 1

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *