Tagliatelle cu somon

Nu am facut mare lucru aici, doar am adaugat somon la reteta mea preferata de paste cu legume. Rezultatul este unul gustos si va recomand si voua sa incercati reteta fie cu tagliatelle fie cu alte tipuri de paste.

Pentru Tagliatelle cu somon avem nevoie de

  • aprox 300 gr tagliatelle
  • 250 gr file de somon
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel mic
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde rocat
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare Tagliatelle cu somon

  • Incingem o tigaie in care picuram putin ulei de masline si prajim somonul peste care presaram  un pic de sare si piper. Mai intai prajim partea cu pielea apoi il intoarecm pe cealalta parte cateva minute. Scoatem somonul prajit pe o farfurie si indepartam pielea.

  • Mai picuram putin ulei de masline in tigaie si adaugam pe rand in tigaia incinsa, ceapa feliata, ardeiul feliat si apoi dovlecelul taiat cubulete.
  • Presaram sare si piper si lasam sa se caleasca cateva minute.
  • Adaugam somonul taiat bucatele si usturoiul pisat si amestecam.
  • Turnam smantana pentru gatit si vinul si lasam sa fiarba pana se evapora vinul.

  • Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le adaugam in tigaie si le amestecam cu sosul de legume si somon.
  • Potrivim daca mai este cazul cu sare si piper si adaugam busuiocul verde tocat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *