Tort de piscoturi cu crema de vanilie si fructe

Tort de piscoturi cu crema de vanilie si fructe, un desert usor pentru zilele toride de vara, cand cuptorul e bine sa nu fie pornit,  facut cu piscoturi, crema de vanilie si fructe rosii si aromate din gradina. 

Am savurat cu drag cu totii acest tort, acum cateva zile, cand am sarbatorit ziua de nastere a parintilor mei. Le doresc multa sanatate pentru a putea sarbatori, la fel in fiecare an, cu bunatati din gradina.

Pentru Tort de piscoturi cu crema de vanilie si fructe avem nevoie de 

  • 300 gr piscoturi
  • 2 lingurite cafea nes
  • 1 lingurita zahar
  • aprox 300 ml apa
  • Crema de vanilie
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura
  • aprox 350 gr zmeura
  • Pentru ornat
  • 200 ml smantana pt. frisca (tinuta 20-30 de minute la congelator)
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • coacaze rosii
  • frunze de menta

Mod de preparare Tort de piscoturi cu crema de vanilie si fructe

  • Crema de vanilie
  • Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie. Lasam crema la racit.
  • Dizolvam cafeaua solubila impreuna cu zaharul in apa fierbinte adaugand apoi si apa rece pentru a avea un lichid caldut.
  • Pregatim o forma rotunda pe care o tapetam cu folie alimentara.
  • Asezam pe fundul tavii un strat de piscoturi trecute prin cafea (nu trebuie tinute mult pt ca devin prea moi).
  • Peste piscoturi punem jumatate din cantitatea de crema apoi zmeura si apoi cu grija punem restul de crema.

  • Deasupra urmeaza inca un strat de piscoturi trecute prin cafea.
  • Dam tava la frigider minim 2 ore inainte de a orna cu frisca.
  • Pentru a mixa bine smantana pentru frisca, se tine cutia 20-30 de minute la congelator si se mixeaza intr-un vas foarte rece tinut de asemenea la rece.
  • Scoatem tortul pe o farfurie si indepartam folia alimentara.
  • Ungem tortul cu frisca si ornam cu coacaze rosii si frunze de menta.

  • Dam din nou tortul la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.