Tort Frozen 2

Va mai arat un tort cu tematica Frozen in varianta rotunda simpla si un pic diferit fata de cel precedent pentru ca am folosit doua blaturi diferite si mai departe o sa vedeti mai jos. 

Sunt sigura ca o sa fie de folos mamicilor care vor sa faca acasa acest tort. Nu e chiar atat de complicat insa e nevoie de mult timp si rabdare 🙂

Tort Frozen 1

Tort Frozen 3

Pentru Tort Frozen avem nevoie de: 

  • Blat cacao
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Blat cu portocala
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • Crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • Jeleu de portocale
  • 2 portocale
  • 1 minola
  • 3 linguri zahar
  • 4 lingurite cu varf amidon
  • 4 linguri apa
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Ornat 
  • 350 ml frisca + 100 ml ( in care adaugam cateva picaturi de colorant albastru)
  • imagine din vafa
  • 200 gr ciocolata alba
  • Altele: floricele albe si albastre, pasta de zahar pentru stelute, stelute colorate

Mod de preparare Tort Frozen

  • Blat 1
  • Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu cacaua si praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.
    Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 sau 26 de cm, tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa pe margini cu putin unt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25-30 de minute.
  • Blat 2
  • Procedam la fel si cu cel de al doilea blat doar ca in loc de cacao adaugam coaja de portocala.
  • Blaturile le lasam sa se raceasca complet apoi taiem fiecare blat in doua.

mod de preparare tort Frozen 1

  • Crema de ciocolata: 
  • Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin, dam crema la frigider timp de minim o ora, Cand o scoatem din frigider o mixam cu mixerul la inceput la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema foarte fina si spumoasa. Separat mixam 200 ml frisca indulcita si adaugam apoi treptat crema de ciocolata peste frisca mixand la treapta cea mai mica sau amestecand cu un tel.
  • Pentru jeleul de portocale: stoarcem portocalele cu un storcator de citrice, iar sucul obtinut il punem intr-un vas, adaugam zaharul si punem vasul pe foc lasand sa fiarba. Amidonul il amestecam intr-un bol cu 3-4 linguri de apa rece, adaugam 2-3 linguri din sucul fierbinte dupa care turnam inapoi in vas amestecand pana se ingroasa si devine transparent.
  • Pregatim si triunghiurile de ciocolata astfel: topim ciocolata pe baie de aburi apoi o intindem pe o hartie de copt si cu varful unui cutit trasam triunghiurile (pentru a le separa). Dam foaia de copt la frigider pana in momentul in care ornam tortul.
  • Asamblare
  • Punem prima foaie de cacao pe un platou si asezam inelul tortului peste foaia de blat. Insiropam blatul apoi punem jumatate din crema de ciocolata. Urmeaza prima foaie din blatul cu portocala (aceasta nu trebuie insiropata) peste care punem jeleul de portocale. Peste jeleu punem cea de a doua foaie din blatul cu portocala. Insiropam usor acesta foaie peste care urmeaza restul din crema de ciocolata apoi deasupra vine ultima foaie din blatul de cacao pe care la fel o insiropam.

mod de preparare tort Frozen 2

  • Dam tortul in forma aceasta la frigider timp de aprox doua ore.
  • Scoatem din frigider si inlaturam inelul, apoi imbracam tot tortul in frisca. Urmeaza apoi ornamentele laterale din ciocolata, pasta de zahar, floricele. Pentru  trandafirasi am pastrat din frisca si am picurat putin colorant alimentar albastru.

mod de preparare tort Frozen 3

  • Foaia de napolitana a fost pusa cu aprox 3 ore inainte de a inmana tortul destinatarului.
  • Cam asta a fost tot si sper ca va sunt de ajutor atat reteta cat si indicatiile mele.

Tort Frozen 2

1 2 3

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *