Carne de vitel si legume in foietaj
Iar am facut un aperitiv fain cu carne de vitel si chiar daca am folosit foietaj cumparat si nu unul facut de mine, mi-a placut tare mult ce a iesit si sper sa va placa reteta si sa o faceti si voi.
Pentru Carne de vitel cu legume in foietaj avem nevoie de
- 400 gr aluat foietaj
- 300 gr pulpa de vitel
- Umplutura de legume
- 1 ceapa galbena
- 3 morcovi potriviti
- 2 ardei capia
- 1 ardei galben
- sare si piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ou
- Pentru uns:
- galbenus de ou
- seminte de susan
Mod de preparare Carne de vitel cu legume in foietaj
- Avem nevoie de doua felii de pulpa de vitel pe care le batem cu ciocanul de batut carne. Bucatile de carne le saram si piperam si le prajim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa (nu folosim ulei).
- Curatam si spalam legumele si le tocam intr-un aparat de tocat apoi le calim intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri ulei de masline.
- Saram si piperam compozitia dupa gust.
- Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia sa se raceasca apoi adaugam oul si omogenizam.
- Aluatul il taiem in doua pentru ca o sa facem doua placinte impletite.
- Fiecare bucata o intindem usor cu sucitorul si o impartim din ochi in trei iar cele doua laterale le taiem fasii. In mijloc punem un strat din compozitia de legume si o bucata de carne si tragem apoi marginile peste umplutura sub forma de impletitura.
- Asezam cele doua placinte aperitiv intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem aluatul deasupra cu galbenus de ou si presaram seminte de susan.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 min, pana se rumenesc frumos deasupra.
- Foietajul cu carne de vitel si legume e bun si cald si rece si se poate pune si la pachet.
Sa va arat ce mai puteti face cu aceasta umplutura de morcovi:
Multumesc pentru reteta. O sa imi fac curaj si o sa incerc si eu.
Este chiar ceva simplu si cu siguranta o sa va placa.