Tarte de primavara cu rabarbar si zmeura sau capsuni
Cu rabarbar proaspat din gradina parintilor mei si cu zmeura si capsuni tot din gradina lor dar unele congelate de anul trecut pentru a le face loc celor noi, am facut doua tarte minunate asa cum de altfel sunt toate tartele cu fructe.
Ingredientele pentru crusta si modul de preparare le puteti vedea aici, nu le mai repet, doar dublati cantitatile pentru ca mai jos va prezint doua tarte.
Umplutura tarta cu zmeura si rabarbar ( tava mare de aprox 30 cm)
- 3 linguri gris
- aprox 600 gr zmeura + 2 linguri zahar brun
- 5-6 fire de rabarbar + 1 lingura zahar brun
Umplutura pentru tarta cu capsuni si rabarbar ( pt o tava mai mica de aprox 22 cm)
- 2 linguri gris
- 300-400 gr capsuni + 1 lingura zahar brun
- 4 fire rabarbar + 1 lingura zahar brun
Altele: 2 lunguri de unt pentru uns tavile si zahar pudra pentru pudrat la final
- Intindem aluatul sub forma rotunda si il asezam in tava unsa cu putin unt. Taiem surplusul de pe margini. Procedam la fel pentru ambele tavi.
- Pentru ca rabarbarul este acrisor, il taiem cubulete si presaram o lingura de zahar brun peste cubulete si le lasam asa 30 de minute.
- Peste aluatul din tavi presaram grisul apoi asezam fructele, intr-o tava zmeura su in cealalta capsunile apoi cubuletele de rabarbar si zahar brun.
- Din aluatul ramas ornam deasupra dupa preferinte. Pe una din tarte am facut fasii intercalate iar pe cealalta o foaie taiata cu o rola de taiat asa cum puteti vedea mai jos in imagini.
- Dam tavile pe rand la cuptor la 170 de grade timp de aprox. 30 de minute.
- Dupa ce scoatem tartele din cuptor si s-au racit usor, le pudram cu zahar pudra din belsug.
frumoase ,cred sigur ca sint la fel de gustoase
Multumesc. Le recomand cu mare drag