Carne de vitel in sos de legume cu vin la Crock Pot
Nu puteam sa nu incerc si o asa zisa tocanita la noul meu aparat Crock Pot, in cadrul campaniei culinare organizata de Gustos.ro impreuna cu brandul de slow cookere Crock Pot . Si cum carnea de vitel e cea mai buna in astfel de mancaruri, am pus aparatul la treaba si am avut un rezultat tare bun.
Pentru Carne de vitel in sos de legume cu vin avem nevoie de
- aprox 400 gr carne de vitel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
- 3 cepe galbene
- 2 cepe rosii
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 3 morcovi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- un pic de piper
- verdeturi uscate: oregano, patrunjel si cimbru – cate o jumatate de lingurita din fiecare
- 1 cana de vin alb sec (aprox 200 ml)
- 1 cana suc de rosii
- 4-5 catei mari de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare Carne de vitel in sos de legume cu vin
- Curatam si spalam legumele dupa caz.
- Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica in care am pus putin ulei de masline.
- Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, patrunjel si cimbru si amestecam.
- Carnea o taiem cubulete si o punem peste legume.
- Adaugam o cana de vin si o cana de suc de rosii si amestecam ingredientele.
- Punem capacul, selectam functia de temperatura ‘high’ si timpul de gatire 4:30 (ore).
- Inainte cu 20 de minute de terminarea programului adaugam usturoiul pisat si 1 lingurita de boia de ardei dulce.
- La final adaugam patrunjel tocat marunt.
Servim mancarea calda asa simpla sau cu o garnitura de cartofi.
Comentează folosind contul de Facebook