Cartofi razuiti cu ceapa
O garnitura simpla de cartofi cu ceapa si boia de ardei dulce, care ma duce cu gandul tot la copilarie pentru ca e o mancare pe care o intalneam cam des in farfuria mea 🙂
Pentru Cartofi razuiti cu ceapa avem nevoie de
- 5 cartofi
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare si piper dupa gust
Mod de preparate Cartofi razuiti cu ceapa
- Cartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare.
- Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas si ii lasam sa se raceasca putin, pentru a putea indeparta apoi coaja.
- Dam cartofii pe razatoarea mare.
- Punem o tigaie cu putin ulei pe foc si cand s-a incins uleiul adaugam ceapa tocata marunt. Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si amestecam.
- Adaugam cartofii razuiti in tigaie si potrivim de sare si piper.
- Amestecam si daca mai e nevoie mai lasam putin pe foc sa se incalzeasca.
Putem servi acesti cartofi simpli cu o salata sau ca si garnitura cu orice tip de carne.
Este grozav acest preparat, ne-am lins pe degete. Nu am mai mâncat până acum cartofi astfel gătiți. Ne-au plăcut la nebunie!!!!
Ma bucur tare mult ca a fost pe placul vostru!