Chec cu mar sau para si scortisoara

Nimic mai simplu pentru un weekend de toamna decat un chec cu textura umeda cu mar sau cu para cu multa scortisoara si zahar brut. Evident ca acest Chec cu mar sau para si scortisoara trebuie insotit de o cafea aromata sau eventual de un ceai pentru cei care nu consuma cafea. 

 

Pentru Chec cu mar sau para si scortisoara avem nevoie de:

  • Ingredientele insirate sunt pentru 2 checuri mici (daca doriti doar unul, injumatatiti ingredientele)
  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 120 gr zahar brut
  • 200 ml ulei de buna calitate
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • 340 gr faina alba
  • 1 mar mare copt bine
  • 1 para mare coapta
  • 2 – 3 lingurite scortisoara
  • 2-3 lingurite zahar brut
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare Chec cu mar sau para si scortisoara

  • Mixam ouale intregi cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Urmeaza apoi uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam folosind un tel sau o spatula,  faina amestecata cu praful de copt.
  • Pregatim 2 tavi mici pentru checuri, tapetandu-le cu hartie de copt.
  • Fructele le spalam si daca au coaja groasa, le curatam, daca nu, nu. ( eu am curatat doar marul, para nu, pt ca era foarte moale.
  • Turnam in fiecare tava cate un sfert din compozitia de mai sus, intr-o tava punem jumatate din marul taiat cubulete iar in cealalta punem para taiata cubulete. Presaram peste fructe un pic de zahar brut si scortioara si turnam restul de aluat. Deasupra procedam la fel, in prima tava punem cubuletele din marul ramas, scortisoara si zahar brut iar in cealalta, cubuletele de para cu zahar si scortisoara presarata.
  • Dam cele 2 tavi  la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute si inca 5-8 minute la final cu cuptorul oprit si usa intredeschisa.

  • Scoatem tavile din cuptor si dupa ce s-au racit usor, pudram checurile cu zahar pudra.

Tips:

  1. Puteti folosi toate aceste ingrediente pentru a face un chec mare intr-o forma mai mare.
  2. Cu acest aluat puteti face si alte checuri cu alte fructe, spre ex. fructe de padure si lamaie.

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5.00 din 5)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.