Am experimentat deja multe retete la Crock Pot si a venit vremea sa incerc si o ciorba. Cred ca deja stiti ca o sa va zic ca a iesit o ciorba excelenta cu toate legumele fierte in acelasi timp, toate intregi, carnea frageda de ti se topeste in gura si chiar daca ma repet, va zic ca aparatul acesta e este de mare ajutor la casa omului. E drept ca a stat aparatul de gatit Crock Pot slow cooker 4.7 L, Digital la munca timp de 6 ore dar inacest timp eu am fost plecata si in oras la plimbare si la cumparaturi.
Pentru Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot avem nevoie de
- 300 gr carne de vitel
- 2 linguri ulei
- 4-5 morcovi potriviti
- 2 buc patrunjel radacina
- 1 gulie de vara
- 1/2 varza micuta sau o felie dintr-0 varza mai mare
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 4-5 cartofi potriviti
- 1 rosie coapta bine
- 1 lingurita sare
- un pic de piper
- aprox 2 l de apa
- frunze de telina
- patrunjel verde
- optional mai puteti adauga bulion
Mod de preparare Ciorba de vitel cu legume la Crock Pot
- punem pe fundul vasului cele doua linguri de ulei
- carnea o taiem cubulete si o adaugam in vas
- legumele le curatam si le spalam, apoi tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul si patrunjelul le taiem rondele, gulia cubulete mici, cartofii cubulete potrivite, varza o feliem marunt, iar rosia o decojim si o tocam
- le adaugam toate in vasul de ceramica adaugand sarea, piperul si aprox 2 l de apa
- asezam capacul peste vasul de ceramica, conectam aparatul Crock Pot la o sursa de curent apoi setam modul de gatire ‘High’ si selectam timpul de 6 ore.
- Aparatul cand se opreste, trece automat pe functia de „keep warm”, adica mentine mancarea calda pana ajungem noi acasa de la cumparaturi 🙂
- La final adaugam telina si patrunjelul tocate marunt.