Crumble cu piersici, mure si pesmet

Este un desert super simplu si la indemana tuturor si practic se poate face cu absolut orice fructe. Eu acum am incercat o alta varianta care mi-a placut si mai mult decat cea clasica pe care o faceam inainte. Am inlocuit faina cu mult pesmet si un pic de amidon si am avut obtinut o crusta super crocanta. 

E greu sa va zic exact ingredientele pentru o anumita tava pentru ca eu am folosit 5 vase micute de dimeniuni oarecum diferite. Dar cred ca ingredientele ar merge si pentru o tava rotunda de 24-26 cm. Oricum se poate jongla atat cu catitatea de fructe cat si cu cea de crumble, nu trebuie sa fie standard.

crumble cu fructe si pesmet

Eu am folosit asa:

  • 2 piersici mari
  • 100-150 gr mure
  • scortisoara
  • 120 gr unt – 82% grasime( din care am luat atat cat sa ung tavitele)
  • 4 linguri zahar brun
  • 7 linguri pesmet
  • 2 linguri cu varf amidon

Sa va zic si cat de usor se face crumble-ul cu fructe:

  • ungem vasele cu unt
  • spalam fructele
  • piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele
  • presaram peste fructe scortisoara macinata

mod de preparare crumble

  • intr-un vas amestecam untul, zaharul, pesmetul si amidonul
  • din acest amestec luam cu mana bucatele si le asezam peste fructe
  • mai presaram si deaupra putina scortisoara
  • asezam vasele intr-o tava mare si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

mod de preparare crumble 1

  • Putem servi acest desert atat cald cat si rece.  Si daca sunteti o familie mai numeroasa, dublati din start cantitatea pe care o faceti pentru ca sigur nu ajunge cate un vas din asta mic de persoana, eu pot manca si trei fara nici un regret  :)).

crumble cu pesmet 1

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Crumble cu piersici, mure si pesmet”

Dă-i un răspuns lui diamar bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.