Dulceata de visine
Va zic ce am folosit eu, voi faceti dupa preferintele voastre.
- 2 kg de visine (cantarite dupa ce am scos samburii)
- 600 gr zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
Spalam bine fructele si le scoatem samburii.
Punem fructele intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam si dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Mai amestecam de doua trei ori sa se topeasca mai bine zaharul.
A doua zi punem zeama de lamaie peste fructe si punem vasul pe foc. Eu nu pun niciodata direct pe flacara ci pe o plita de fonta. E drept ca dureaza mai mult si las la foc mic dar asa fac eu si nu ma grabesc nicaieri cand fac asa ceva :).
Am fiert cam o ora si 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcane curate si sterilizate si insurubam capacul ( eu le spal le pun intr-o tava si le dau la cuptorul care a fost incalzit inainte si oprit apoi sau lasat pe minim, pana se usuca bine borcanele si capacele) .
Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.
Arata foarte frumos si apetisant 🙂 Iubesc dulceata de visine, la altele nu am probleme daca mi se termina din camara, dar cea de visine nu trebuie sa-mi lipseasca niciodata 🙂
Eu deja am mancat o borcan :))) Si mie imi place tare mult, dar am facut destul de putin 🙂
Am facut si eu din 7 kg de visine. Am pus 3,5 kg zahar si zeama de la 2 lamai. Nici eu nu-s adepta raportului 1 kg fructe/1 kg zahar. Te pup! 😉
Si eu mai fac o portie mica zilele astea :). Si la zahar eu reduc cat pot de mult si nu am treaba, se tine foarte bine si e dulce exact cat trebuie. Te pup