Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui
Daca v-ati saturat de pastele clasice eu va recomand sa incercati si galustele din cartofi, gatite cu un sos de rosii aromat cu busuioc si cu piept de pui.
O mancare rapida si gustoasa pentru pranz sau cina.
Pentru Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui avem nevoie de
- 500 g galuste din cartofi (sau gnocchi)
- 1 lingura unt
- 1 ceapa galbena
- 1 ardei colorat
- 3 felii piept de pui ( eu am folosit snitele facute la cuptor)
- 3-4 catei de usturoi
- busuioc verde
- 500 ml suc de rosii
- lingurita zahar brun
- sare si piper dupa gust
Mod de preprare Galuste din cartofi cu sos de rosii si piept de pui
- Galustele astea mici din cartofi le-am cumparat de la Lidl de la Saptamana Italiana, asta ca sa stiti si voi la ce galuste ma refer.
- Se fierb in apa cu sare cca un minut pana se redica la suprafata apei.
- Intr-o tigaie adanca (un wok de ex) topim untul si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt.
- Adaugam pieptul de pui taiat cubulete (puteti folosi snitel de pui sau piept de pui prajit pe gratar sau intr-o tigaie), apoi turnam sucul de rosii, adaugam o lingurita de zahar brun si lasam sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam usturoiul taiat felii si busuiocul tocat marunt, potrivim de sare si piper si lasam sa mai fiarba aprox. 10 minute.
- La final adaugam in wok galustele din cartofi si amestecam oprind apoi focul.
Servim mancarea calda presarand deasupra putin busuioc tocat.
super.imi plac mult de tot
Multumesc.
Foarte faina mancarica! Imi plac mult galuscutele din cartofi.
Multumesc Laurici :-*
Acum am facut!!!wawww!!!
Bravo!
Ildi ceva de genu cu un sos alb …as mai incerca!pupici
Merge cu Gran Cuccina, cu vin si usturoi 🙂