Perisoare de vitel in sos de legume
Pentru Perisoare de vitel in sos de legume avem nevoie de:
Pentru perisoare
- 250-300 gr carne de vitel
- un morcov
- o ceapa mica
- un catel de usturoi mai maricel
- 3 linguri orez
- 1/2 lingurita sare
- un pic de piper
- 1 ou
Pentru sosul de legume:
- 3 morcovi potriviti
- 1 felie telina
- 1/2 gulie
- 2 cepe mici
- 1/2 ardei verde
- 1 canita suc de rosii
- 4 catei de usturoi
- busuioc verde tocate
- sare si piper
Mod de preparare Perisoare de vitel in sos de legume
Tocam carnea, morcovul si ceapa ( eu le toc cu ajutorul robotului de bucatarie). Adaugam orezul spalat si scurs de apa, condimentele si oul si omogenizam.
Legumele le curatam, spalam si le taiem in bucati mari. Le punem la fiert in apa cu putina sare, adica le adaugam cand fierbe apa.
Cand sunt fierte (nu trebuie sa fie exagerat de moi) le punem in blender in doua reprize cu cate o jumatate de cana din sucul in care au fiert si le pasam. Adaugam si o canita mai mica de suc de rosii.
Tunam sosul obtinut peste perisoare si condimentam cu sare, piper, busuioc si usturoi.
Amestecam putin deasupra si dam apoi la cuptor timp de 35-40 de minute la 180 de grade.
Tava mea a fost un pic mai mica si am pus-o mai intai intr-o tava mai mare pentru a nu curge sosul in cuptor. Voi folositi din start o tava adecvata.
Scoatem tava din cuptor si servim perisoarele calde.
Sunt delicioase fierte in sosul de legume.
Un preparat foarte gustos. Pup!
Multumesc frumos Rocsy!