Piept de pui cu legume ghimbir si sos de soia
Mai vreti o mancare rapida pentru seara cand veniti acasa obositi de la lucru si vreti o mancare calda, usoara si gustoasa? Va mai scriu eu o reteta din carne de pui, cu legume si cu arome gustoase de ghimbir si sos de soia.
Pentru Piept de pui cu legume si soia avem nevoie de:
- o bucata mare de piept de pui
- 1 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia rosu
- 1 dovlecel potrivit
- 2-3 linguri ulei de masline
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
- 1 lingura sos dulce de rosii sau ketchup
- piper si sare dupa gust daca mai e nevoie
Mod de preparare Piept de pui cu legume si soia
- Curatam si spalam legumele.
- Ceapa si ardeiul le taiem felii si le calim intr-un wok in care am incins uleiul de masline.
- Adaugam puiul taiat cubulete mici apoi dovlecelul la fel taiat cubulete mici.
- Turnam 1/2 cana de apa si lasam sa fiarba pana scade apa de tot.
- Adaugam apoi sosul de soia, pudra de ghimbir, o lingura sos dulce de rosii, un pic de piper si daca mai e nevoie si un pic de sare si mai lasam pe foc 7-8 minute.
Eu am servit acest pui cu legume cu galuste din pesmet.
Comentează folosind contul de Facebook