Retete Timea

Piept de pui cu legume la Crock Pot

Daca vreti un pranz usor, va recomand aceasta reteta cu piept de pui si legume.

Eu am facut acest preparat la aparatul de gatit Crock Pot slow cooker 4.7 L, Digital dar pentru cei care nu detin acest aparat, se poate face reteta si la cuptor. Cu acest aparat putem obtine in cel mai simplu mod, cele mai delicioase si sanatoase retete/preparate, folosind noul concept de a gati – slow cooking (gatire lenta la temperatura joasa).

piept de pui cu legume 1

Pentru Piept de pui cu legume la Crock Pot avem nevoie de

  • 2 bucati piept de pui
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • un dovlecel
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • Pentru marinat carnea
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita sare
  • un pic de piper
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1/2 lingurita boane de coriandru
  • patrunjel verde tocat
  • un pic de marar si oregano uscat

Mod de preparare Piept de pui cu legume la Crock Pot 

  • Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem in doua si apoi in felii groase, dovlecelul il taiem cubulete, morcovii ii taiem rondele de 2-3 cm, ceapa o taiem in doua iar ardeiul felii mari.
  • Penem pe fundul vasului un pic de ulei de masline si adaugam legumele peste care presaram sare, piper si boia de ardei. Adaugam si usturoiul taiat felii si amestecam toate legumele.

  • Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele si ungem cu acest ulei aromat pieptul de pui pe care daca avem timpil lasam ctv ore la frigider, daca nu, il asezam direct in vasul de ceramica peste legume.
  • Acoperim vasul cu capacul din dotare, selectam temperatura”High” si timpul de gatire 3 ore.

  • Dupa ce s-a terminat timpul de gatire, aparatul trece automat pe functia de pastrare cald, deci daca plecam de acasa, cand ne intoarcem, avem mancarea calda.

Exit mobile version