Piept de pui cu praz la cuptor

90 min

simplu

4 portii

V-am mai spus in multe randuri ca putem combina carnea de pui in foarte multe feluri si chiar si pieptul de pui poate deveni super bun gatit in combinatii delicioase cum e si acest piept de pui cu praz la cuptor. O mancare lejera cu multe legume asa cum imi place mie. 

pipet de pui cu praz la cuptor 2

pipet de pui cu praz la cuptor 3

Pentru Piept de pui cu praz la cuptor avem nevoie de

  • 600 gr file de pui (piept de pui taiat fasii)
  • 500 gr praz (un praz mare si gras)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde peperoni
  • 1 vanata potrivita
  • sare si piper pentru legume
  • sare, piper si boia de ardei rosu pentru condimentat carnea
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare Piept de pui cu praz la cuptor

  • Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam.
  • Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate felii mai maricele si le calim usor impreuna cu prazul.
  • Scoatem legumele intr-o farfurie si in aceeasi tigaie incinsa punem feliile de vinete si le lasam cate un minut pe ambele parti la foc mare.

Mod de preparare piept de pui cu praz la cuptor

 

  • Condimentam carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce
  • Ungem o tava cu putin ulei de masline in care punem mai intai legumele calite apoi feliile de vinete si presaram putina sare si piper (nu multa pt ca si carnea e condimentata).
  • Deasupra punem feliile de carne, acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute apoi indepartam folia si mai lasam la cuptor 10 minute.

Mod de preparare piept de pui cu praz la cuptor 1

 

 

 

Pofta mare va doresc!

 

pipet de pui cu praz la cuptor 4

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Loading...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Piept de pui cu praz la cuptor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.