Piept de pui in sos de rosii si legume
Piept de pui in sos de rosii cu legume este o mancare destul de rapida, sanatoasa si fara nici un dubiu, foarte gustoasa :).
Si ma laud din nou cu noua mea tigaie Regis Stone cu efect de piatra si asta doar pentru ca imi place tare mult cum se face mancarea in aceasta tigaie.
Pentru Piept de pui in sos de rosii si legume avem nevoie de
- o bucata piept de la un pui de casa ( eu am avut o bucata mare)
- 3 cepe potrivite
- 4 ardei (culori diverse)
- 1 zucchini mic
- 6 rosii coapte de gradina
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita oregano uscat
- busuioc verde tocat
Mod de preparare Piept de pui in sos de rosii si legume
- Spalam si curatam legumele dupa caz.
- Taiem pe rand legumele: ceapa si ardeiul le taiem felii iar zucchini cubulete. Rosiile le tinem in apa fierbinte pentru a le putea indeparta coaja.
- Punem wok-ul pe foc si picuram in el una-doua linguri de ulei masline.
- Pieptul de pui taiat cubulete il prajim pe toate partile in tigaia incinsa.
- Adaugam apoi pe rand ceapa, ardeiul si zucchini, potrivim de sare si piper, punem capacul si lasam asa 10 minute.
- In acest timp ne ocupam de rosii.
- Adaugam rosiile decojite taiate cubulete apoi punem o lingurita de zahar brun, oregano si gustam daca mai e nevoie de sare si piper si lasam pe foc pana scade sucul lasat de rosii.
- Luam de pe foc si adaugam busuioc verde tocat.
- Servim mancarea calda cu garnitura de orez fiert.
Pofta mare!
Comentează folosind contul de Facebook