Placinta cu mere

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp pregatim umplutura. Spalam merele si le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea mare.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti, una usor mai mare decat cealalta.
Bucata mai mare o intindem pe masa tapetata cu faina sub forma dreptunghiulara si o asezam intr-o tava 22/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Turnam merele calite peste aluat si nivelam. Presaram deasupra zaharul vanilat si scortisoara.
Astazi comunicarea noastra a fost telepatica ; am gatit aceesi placinta doar ca umplutura a fost gem de afine . Sa ai o primavara minunata si sa ne mai imbii cu retete delicioase. La multi ani !
Sunt foarte bune deserturile astea cu fructe sau cu gem si cu gem de afine clar e minunata. La multi ani si tie!
Arata super. Am s-o ıncerc cıt de curınd. E prea frumoasa. 🙂
Luminita multumesc si ma bucur ca ai sa incerci reteta mea.
Cat de bine arata, Timea!
Mi-ai facut pofta! 😀
Ma bucur c iti place Meri >:D<
Asa placinta as servi zilnic. O zi frumoasa!
O zi frumoasa si tie Rocsi!
asta este placinta cu mere? e opera de arta!!!
Multumesc frumos Coco. E doar o placinta care arata bine 🙂 Ma bucur ca imi apreciezi munca depusa 🙂
Cat de perfect arata!!! Cred ca-i absolut delicioasa!!!
Pupici
Da Simo e mult mai buna decat clasica placinta cu mere, aluatul face totul 🙂
Mmmm,ce frumos arata!!
multumesc frumos!