Prajitura cu morcovi si nuci
De foarte mult timp ma tot gandesc sa fac o prajitura cu morcovi si intr-un final chiar am ajuns sa o fac. Este o prajitura pe care nu ai cum sa nu o iubesti pentru ca e pufoasa, umeda, aromata si cu o cana de cafea langa ea e tot ce iti trebuie la prima ora :).
Eu am facut aceasta prajitura la aparatul Crock Pot , un aparat electric cu vas de ceramica care gateste incet si singur, adica nu trebuie sa stai sa il supraveghezi pentru ca el isi face treaba singur. Dupa ce am setat aparatul putem pleca la plimbare sau ne putem face treburile prin casa.
Si pentru ca afara e cald si in casa termometrul ajunge si la 30 de grade ma salveaza oarecum acest aparat pentru ca nu trebuie sa folosesc cuptorul.
M-am inspirat pentru aceasta prajitura din retetele de pe site-ul oficial Crock Pot Romania.
Pentru Prajitura cu morcovi si nuci avem nevoie de
- 2 oua
- un praf de sare
- 4 linguri zahar brun
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1/2 lamaie
- 5 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 lingurita praf de copt cu sofran
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 150 gr faina
- 4 linguri nuca macinata
- 3-4 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare Prajitura cu morcovi si nuci
- Mixam intr-un bol ouale intregi impreuna cu praful de sare si zaharul brun.
- Adaugam apoi pe rand: coaja si sucul de lamaie, uleiul, morcovii rasi si prafurile (praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ghimbir) mixand dupa fiecare.
- La final incorporam faina si nuca macinata folosind o spatula.
- Cum spuneam mai sus eu am folosit aparatul Crock Pot si am sa va zic cum am procedat, dar se poate face aceasta prajitura si la cuptor (cand se mai racoreste afara 🙂 ).
- Punem hartie de copt in cuva de ceramica si turnam compozitia in ea. Presaram desupra fulgi de migdale si punem capacul.
- Conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul de doua ore. ( timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
- Pe parcursul coacerii cam dupa 45 de minute am sters de 2-3 ori capacul de aburii formati si am rotit o data vasul de ceramica pentru a se coace prajitura uniform.
- La incheierea programului, scoatem prajitura din vas si o asezam pe un gratar cu tot cu hartia de copt pana se raceste, apoi pudram cu zahar pudra.
E tare interesanta prajitura ta!
Cred ca am sa incerc si eu combinatia asta!
Sigur o sa iti placa Meri
Cat, și la ce temperatura, la un cuptor obișnuit?
La 170 de grade si verifici dupa 25-30 de min cu o scobitoare daca e copt blatul