Prajitura rasturnata cu piersici
Astazi va aduc inca o prajitura simpla cu fructe de vara dar pe care o puteti face si in alt anotimp mai ales daca puneti fructe la congelator. Am ales varianta cu cacao a blatului si impreuna cu piersicile parfumate a rezultat o prajitura delicioasa.
Pentru Prajitura rasturnata cu piersici avem nevoie de
- 4 oua
- un varf de sare
- 6 linguri zahar brut
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 3 linguri cacao
- 5 piersici
- 1 lingura unt
- 2 linguri zahar brut
Mod de preparare Prajitura rasturnata cu piersici
- Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.
- Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.
- Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.
- Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.
- Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.
- Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.
- Se poate pudra cu zahar pudra la final.
Comentează folosind contul de Facebook