Prajitura rasturnata cu piersici

Astazi va aduc inca o prajitura simpla cu fructe de vara dar pe care o puteti face si in alt anotimp mai ales daca puneti fructe la congelator. Am ales varianta cu cacao a blatului si impreuna cu piersicile parfumate a rezultat o prajitura delicioasa.

Pentru Prajitura rasturnata cu piersici  avem nevoie de 

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 piersici
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brut

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu piersici 

  • Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.
  • Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.
  • Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.
  • Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.
  • Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.
  • Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.

mod de preparare prajitura rastunata cu piersici

  • Se poate pudra cu zahar pudra la final.

Prajitura rasturnata cu piersici 1

 

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *