Snitel vienez
40 min
simplu
Snitelul vienez este o reteta veche din secolul al XIX -lea din Austria si se face din carne de vita si cu pesmet. Fraged in interior si crocant in exterior, snitelul vienez se serveste in general cu cartofi si o felie de lamaie. In zilele noastre acest snitel se face si din carne de pui, curcan sau porc si toate variantele sunt gustoase, dar parca tot reteta originala e cea mai buna. Eu am folosit o carne frageda de vitel.
Pentru snitel vienez avem nevoie de
- 500 gr carne de vitel (vita)
- sare si piper
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 1 pahar de faina
- 1 pahar de pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare snitel vienez
- Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne.
- Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore).
- Pregatim trei farfurii: in prima batem ouale cu laptele, in a doua punem faina si in a treia, pesmetul.
- Trecem bucatile de carne pe rand prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
- Scoatem snitelele pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei
Comentează folosind contul de Facebook