Snitel vienez

40 min

simplu

Snitelul vienez este o reteta veche din secolul  al XIX -lea din Austria si se face din carne de vita si cu pesmet. Fraged in interior si crocant in exterior, snitelul vienez se serveste in general cu cartofi si o felie de lamaie. In zilele noastre acest snitel se face si din carne de pui, curcan sau porc si toate variantele sunt gustoase, dar parca tot reteta originala e cea mai buna. Eu am folosit o  carne frageda de vitel.

 

Pentru snitel vienez avem nevoie de

  • 500 gr carne de vitel (vita)
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare snitel vienez

  • Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne.
  • Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore).
  • Pregatim trei farfurii: in prima batem ouale cu laptele, in a doua punem faina si in a treia, pesmetul.
  • Trecem bucatile de carne pe rand prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
  • Scoatem snitelele pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei

mod de preparare snitel vienez

 

snitel vienez 1

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.