Tarta cu budinca si fructe
Ca de fiecare data, inainte de sarbatori, Dr. Oetker ne rasplateste cu surprize dulci. Si anul acesta ma bucur sa ma aflu printre cei care participa la campania organizata de Dr. Oetker “De Paste, bucatarii iscusiti sunt rasplatiti” . Eu am fost deja rasplatita cu multe bunatati pe care le voi folosi cu drag la prajiturit.
Povestea acestei tarte este una veche, din copilarie si adolescenta. Este o tarta cu un buget destul de redus si la indemana tuturor si asa era si acu multi ani, chiar daca pe atunci abia ce incepeau sa apara la noi in tara produsele Dr. Oetker. Nici nu mai stiu exact daca prima data am folosit cumparate de la noi sau primite de peste hotare. Oricum cert e ca mama mea ne facea foarte des acest desert in zilele de duminica sau la zile de nastere. Ne placea tuturor pentru ca era un desert usor si racoros.
Mai la inceput pregatea mama blatul si eu o ajutam doar la budinca si ornat, dar mai apoi am inceput sa fac eu singura totul si da, cel mai mult imi placea sa il ornez cu fructe. Foloseam fructe din compot sau de sezon dupa caz. Imi placea tare mult cu visine din compot si cu ananas iar vara, clar, cu capsuni de gradina. De multe ori vara pregateam cate doua tarte cu capsuni, una cu budinca de vanilie si una cu ciocolata petru ciocolatosul casei, adica fratele meu.
Nici nu ma mira cat de mult imi plac acum tartele daca inca de atunci imi placea sa le fac si sa le mananc :)). E drept ca acum imi plac mai mult cele cu blatul din aluat fraged, dar categoric iubesc orice desert cu fructe.
Am gasit si o poza veche in care sunt eu la implinirea varstei de 19 ani si am in fata, binenteles un tort de fructe 🙂
Dar sa revenim in zilele noastre si sa va prezint o reteta pe cat de simpla pe atat de buna…
Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si mixamdin nou iar la final incorporam faina folosind o spatula. Turnam compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si evetual si cu faina. Eu am pus doar unt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute. Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin intoarcem blatul pe o farfurie.
In timp ce avem blatul la cuptor pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Fructele le spalam, le curatam si apoi le feliem.
Pe blatul rasturnat turnam budinca si nivelam..
Frumoasa poveste,frumoasa fata,minunata tarta.Si mie-mi plac tartele si produsele Dr.Oetker.
multumesc frumos Dia draga >:D<
Mie mi-a placut povestea! Si poza …:x:x
Primesc o felie? :)))) Muuah! Imi plac la nebunie tartele astea!
Multumesc frumos Laura. Primesti chiar si doua felii :)). Te pup
bravo pentru tot! 🙂
Multumesc Didi!
Super si povestea si tarta :-* >:D< Eu am descoperit aceasta tarta undeva 1991 [n Germania, de atunci e nelipsita mai ale cand apar capsunele 😉
Multumesc Cristina. Asa si la noi , vara cand sunt capsune facem mereu. Te pup