Din nou o tarta! DA! Dar de data aceasta una foarte cremoasa, cu muuuulta crema de vanilie intr-o crusta crocanta si un toping de banane si cicocolata. Perfecta o definesc eu si ca de obicei va invit sa o incercati ca sa va convingeti singuri šĀ
PentruĀ Tarta cu crema de vanilie si banane avem nevoie de
- Crusta:
- 65 gr unt
- 60 gr untura de porc (sau tot unt daca nu sunteti de acord cu untura)
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 240 gr faina alba
- putin unt pentru uns tava
- Crema de vanilie
- 3 galbenusuri de ou
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 500 ml lapte
- 1/2 pastaie vanilie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 banane
- Sos de ciocolata
- 100 ml frisca lichida
- 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparareĀ Tarta cu crema de vanilie si banane
- Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
- Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
- Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuriā¦)
- Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, aprox 20 de minute.
- Crusta de tarta o scoatem apoi cu grija pe un platou.
- Crema de vanilie: punem galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si amestecam cu un tel. Adaugam treptat faina apoi laptele, amestecand cu telul. Despicam pastaia de vanilie si o punem in vas.
- Punem vasul pe foc si amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.
- Luam de pe foc in momentul in care a capatat consistenta unei budinci.
- Adaugam apoi zaharul vanilat si amestecam.
- Turnam crema in crusta si nivelam.
- Bananele le taiem rondele si le punem de jur imprejur peste crema de vanilie.
- Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca si cu o lingura o punem peste banane.
- Dam tarta la frigider cateva ore inainte de a servi.