Tarta cu mure, caise si crumble
Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce faramicios deasupra. Va garantez ca nici nu o sa va ajunga una si daca sunteti o familie numeroasa mai bine faceti din start doua tarte.
Pentru Tarta cu mure, caise si crumble avem nevoie de:
- 80 gr unt
- 180 gr faina (sau vedeti cat cuprinde, conteaza tipul de faina folosit)
- 1 ou mic
- 1 lingura zahar brun
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura zeama de lamaie
- un varf de sare
- Umplutura:
- 2 linguri gris
- aprox 300-350 gr caise
- aprox 150-200 gr mure
- 1 lingura zahar
- un plic zahar vanilat
- Crumble:
- 60 gr unt
- 2 linguri zahar
- 60-80 gr faina
- Extra: un pic de unt pentru uns tava si zahar pudra pentru pudrat tarta la final
Vedeti aici modul de preparare pentru aluat.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, apoi feliem si servim.
Ce bunatate de tarta, imi place mult combinatia! Chiar se vede ca iti plac tartele, reusesti mereu sa creezi ceva delicios. Pupici!
Imi plac enorm de mult si nu se epuizeaza combinatiile :)). Te pup
Combinatia ideala de ingrediente pentru o tarta super Yuuumy!
Nu pot decat sa iti dau dreptate 🙂
Ce frumos arata! minunata!
Multumesc Gabriela!
Apetisanta rau! Trebuie sa fac si eu ca mi-ai facut pofta. 🙂
Multumesc Meri. Sa o faci ca e tare buna.