Tarta cu visine si strugurei
Va era dor de o tarta? Mie da 🙂 asa ca sper ca o sa va fac si voua pofta si o sa va inspirati din nou de la mine pentru a face o tarta de vara delicioasa. Eu asa zic ca e, dar ca sa va convingeti si voi, cum spuneam, va invit sa incercati reteta mea.
Ingrediente pentru Tarta cu visine si strugurei
- 125 gr unt
- 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
- 1 ou
- 1 lingura Green Sugar ( sau 2 linguri zahar)
- coaja de la 1/2 portocala (sau lamaie)
- sucul de la 1/2 portocala (sau lamaie sau 2-3 linguri de apa rece)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de sare
- Umplutura
- 3 linguri pesmet
- Aprox 400 gr visine (cantarite fara samburi)
- 150-200 gr strugurei (coacaze rosii)
- o lingura si jumatate Green Sugar
- Altele:
- 0 lingura unt pentru uns tava
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare Tarta cu visine si strugurei
– untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul (indulcitorul), adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie
– adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a incorpora toata faina si a obtine un aluat fraged dar care nu trebuie sa se lipeasca de mana
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
– invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
- Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem cam trei sferturi din aluat sub forma rotunda.
- Tava o ungem cu unt si asezam aluatul in tava si cu un cutit taiem surplusul.
- Presaram pesmetul si asezam fructele peste care presaram zaharul (indulcitorul Green Sugar in cazul meu)
- Luam restul de aluat si il intindem tot sub forma rotunda si decupam cu o forma cateva floricele si taiem surplusul de pe margine.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 25 de minute.
- Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin tarta, presaram deasupra zahar pudra.
Comentează folosind contul de Facebook