Tarta de ciocolata cu banane si capsuni
Din nou o tarta delicioasa cu fructe, de data aceasta cu blat de cacao si o budinca de ciocolata de casa, in combinatie cu banane, capsuni si afine. Ingredientele de mai jos sunt pentru o singura tarta chiar daca in imagini o sa vedeti doua tarte :).
Pentru Tarta de ciocolata cu banane si capsuni avem nevoie de
- Aluat
- 125 gr unt 85% grasime
- 1 ou
- 1 lingura zahar brut
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu un pic de zeama de lamaie
- 2 linguri apa rece
- un varf de sare
- 180 gr faina
- 2 linguri rase cacao
- Budinca de ciocolata
- 2 galbenusuri de ou
- 2 linguri zahar brut
- 2 linguri faina
- 250 ml lapte
- o lingura unt nesarat
- 50 gr ciocolata neagra
- Fructe:
- 2 banane
- capsuni
- 1 lingura afine
- Gelatina
- 1 plic gelatina alba sau rosie pt. tarte
- 1 lingura zahar
- 200 ml apa
Mod de preparare Tarta de ciocolata cu banane si capsuni
- Aluat: untul rece taiat bucatele, il amestecam cu zaharul si oul, adaugand bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, un praf de sare, si apoi treptat faina amestecata cu cacaoa. Cand nu se mai lipeste de degete, invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau 15-20 de minute la congelator.
- Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa. Asezam aluatul in tava unsa cu putin unt si apasam usor cu degetele pe margini si taiem surplusul de aluat. Punem peste aluat o hartie de copt si umplem cu boabe de fasole (sau orez in lipsa de fasole) si dam tava la cuptor timp de aprox 25 de minute sau pana aluatul este copt.
- Budinca de ciocolata
- Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu faina si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam vasul de pe foc adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si se incorporeaza bine in crema. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus amestecand pana la omogenizare.
- Asezam crusta de aluat pe o farfurie si turnam crema in ea apoi nivelam.
- Fructele feliate le asezam de jur imprejur.
- Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa si punem vasul pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si turnam gelatina peste fructe.
- Dam tarta la frigider 2-3 ore inainte de servire.
Comentează folosind contul de Facebook