Retete Timea

Tort diplomat in doua culori

Probabil ati observat ca nu aveam un tort Diplomat in lista mea de retete desi este unul din cele mai cunoscute torturi, asa ca a trebuit sa remediez aceasta lipsa. Si pentru ca am vrut ca al meu sa fie putin mai diferit, l-am facut in doua culori: alb si mov. Eu am fost foarte multumita de rezultat si am sa mai incerc cu siguranta si o culoare rosie sau roz tot cu suc natural de fructe. Tort diplomat in doua culori 3

Pentru Tort diplomat in doua culori avem nevoie de

  • 350 gr piscoturi
  • o conserva compot de piersici Sun Food
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar (daca va place mai dulce, putei mari cantitatea)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 10 gr gelatina granule
  • 50 ml apa
  • 400 ml frisca lichida 30% grasime (Pilos de la Lidl am folosit eu)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri afine (din care stoarcem doar sucul)
  • Pentru ornat 
  • 100 ml frisca lichida 30% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 jumatati de piersica din compot
  • 2 linguri afine

Mod de preparare Tort diplomat in doua culori

Pregatim mai intai crema 

  • Punem gelatina la hidratat in 50 ml de apa. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Incalzim laptele si il turnam treptat peste galbenusurile mixate cu zahar. Punem apoi amestecul pe foc si adaugam gelatina amestecand si fara a lasa sa fiarba. Lasam vasul deoparte pana se raceste crema complet.
  • Separat mixam frisca lichida (smantana pt frisca) impreuna cu 2 linguri de zahar pudra.
  • Cand s-a racit complet crema de galbenusuri adaugam frisca batuta si omogenizam. Dam crema la frigider timp de o ora.

Asamblare:

  • Avem nevoie de un platou rotund si plat si un inel de la o forma de tort, eu am folosit un inel de 24 de cm.
  • Sucul de la compot il turnam intr-o farfurie adanca iar piersicile le lasam intr-o strecuratoare.
  • Asezam asadar inelul de la tava de tort peste un platou si randuim de jur imprejur piscoturile trecute usor prin sucul de piersici dar doar pe parte care vine in interior si din care am taiat mai intai aprox -1.5 cm pentru a se aseza mai bine. Pe fundul tavii asezam piscoturi inmuiate in suc de piersici.
  • Punem jumatate din crema peste piscoturi iar peste crema adaugam piersicile taiate cubulete (aprox jumatate din cantitate) si apasam usor cu mana pentru ca unele sa intre in crema.
  • Urmeaza peste piersici inca un rand de piscoturi inmuiate in sucul de piersici.
  • Cealalta jumatate de crema o amestecam cu sucul de afine (am pus afinele intr-o strecuratoare de ceai si cu o lingura le-am pasat pana a iesit sucul din ele, astfel evitand sa am si samburii in crema).
  • Ungem cu aceasta crema, de culoare mov deschis, cel de a doilea rand de piscoturi, punand apoi restul de piersici taiate cubulete.
  • Deasupra ungem tortul cu frisca batuta cu zaharul pudra si ornam cu felii de piersica si afine.

  • Dam tortul la frigider minim 3 ore inainte de servire, dar ideal e sa stea o noapte la frigider.
  • Indepartam inelul de tort inainte de a felia si servi.

Exit mobile version