Tort rulada de caise cu ciocolata
Ieri am sarbatorit ziua sotului meu cu acest tort delicios facut din rulada de caise si multa crema de ciocolata. O combinatie foarte potrivita pentru un tort aniversar de toamna :). Al meu sot a devorat rapid doua felii ca de, e sarbatoritul si ara voie :)). Va explic si voua cum am facut acest tort, poate vreti sa incantati si voi pe cineva. Si aveti grija sa nu mancat rulada goala inainte de a termina tortul asa cum a vrut sotul meu :))
Pentru Tort rulada de caise cu ciocolata avem nevoie de:
Mod de preparare Tort rulada de caise cu ciocolata
Blatul de cacao:
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm tapetata pe fund cu hartie de copt preincalzit la 170-175 de grade timp de 20-25 min.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit taiem blatul in doua.
Intr-un bol mixam frisca mai intai la viteza mica apoi la viteza maxima pana sa intareste.
Scoatem si crema de ciocolata si o mixam intr-un vas apoi o adaugam peste frisca si mixam pe treapta mica doar cat sa se amestece cele doua.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de blat de cacao si o ungem cu 3 linguri de gem. Punem inelul de la tort.
Din rulada taiem 7 bucati de aprox 2 cm si 9,5 bucati de 1 cm.
Cele mai subtiri vin asezate pe margine de jur imprejur iar cele mai groase pe fund. Peste rulada punem crema, mai intai punand cate putin ca sa umplem locurile goale apoi punand restul si niveland deasupra.
Cea de a doua foaie de blat de cacao o ungem cu dulceata pe partea care vine asezata peste crema. Apasam usor cu degetele sa se lipeasca de marginea cu rulada.
Pentru glazura topim intr-un vas pe aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand intr-una si avand grija ca apa sa nu ajunga pe fundul vasului de deasupra.
Turnam glazura peste blat si nivelam cu un cutit.
Eu am ornat cu bombonele colorate si cu cateva ornamente de ciocolata.
Dam tortul la frigider 2-3 ore sau ideal pana a doua zi.
La mulți ani sărbătoritului!
Multumesc Alina.
Ce torturi faine faci! Pacat ca esti departe de mine ca la tine comandam, eu nu am rabdare 😀
Meri multumesc dar si ale tale sunt foarte frumoase si bune. Te pup
Multi ani fericiti si sanatosi sarbatoritului tau drag!
Tortul este super!
Pup!
Multumesc frumos si pentru urari si pentru apreciere.
Timi, La multi ani sotului!!! Sa-i transmiti din partea noastra! Sa fiti sanatosi si mereu frumosi!
Meri va multumeste si el si eu . Va pupam
La multi ani sotului tau! Tortul cum am mai zis este minunat si imi place enorm. Bravo Timea, esti foarte priceputa Pupici!
Multumesc frumos Rocsi! Ma bucur ca iti place tortul , chiar daca pozele facute seara nu reflecta pe deplin cat de bine arata si in interior 🙂
la multi ani!tortul arata delicios
Multumesc frumos Aneta!
am venit dupa mirosul de ciocolata :))))
un tort tare frumos care denota cat de mult il apreciezi si il iubesti>:d< sa fiti sanatosi si sa va iubiti mult. la multi ani frumosi amandurora. va pupam (cu tot cu teroristi) :)))
Pe tine te servesc doar cu rulada :))). Multumim frumos pentru urari si pupam pe toti mai ales pe micii teroristi :))
cat de bine arata, o combinatie pe gutul mue place, place, place
Alice ma bucur ca iti place.
Cat de frumos este!! Cat despre gust, nu poate fi decat delicios, daca-i facut de tine 🙂
Pup cu drag si La Multi Ani sotului (desi cam cu intarizere..)
Multumim mult Simona atat pentru urari cat si pentru apreciere. A fost un tort reusit 🙂
Minunat tort! Cat despre mancatul ruladei…:”> nu cred ca ar ajunge in tort… :”>
“La multi ani” sotului!
Alina multumesc. Si la mine era cat pe ca sa nu ramana pt tort 🙂
Deosebit de aspectuos si delicios tortul. La multi ani sotului tau si sa aveti numai bucurii impreuna!
Multumesc frumos Valentina.