Cartofi razuiti cu ceapa

O garnitura simpla de cartofi cu ceapa si boia de ardei dulce, care ma duce cu gandul tot la copilarie pentru ca e o mancare pe care o intalneam cam des in farfuria mea 🙂

Pentru Cartofi razuiti cu ceapa  avem nevoie de 

  • 5 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparate Cartofi razuiti cu ceapa 

  • Cartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare.
  • Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas  si ii lasam sa se raceasca putin, pentru a putea indeparta apoi coaja.
  • Dam cartofii pe razatoarea mare.
  • Punem o tigaie cu putin ulei pe foc si cand s-a incins uleiul adaugam ceapa tocata marunt. Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si amestecam.

1

  • Adaugam cartofii razuiti in tigaie si potrivim de sare si piper.

2

  • Amestecam si daca mai e nevoie mai lasam putin pe foc sa se incalzeasca.

3

Putem servi acesti cartofi simpli cu o salata sau ca si garnitura cu orice tip de carne.

cartofi razuiti cu ceapa 1

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Cartofi razuiti cu ceapa”

  1. Este grozav acest preparat, ne-am lins pe degete. Nu am mai mâncat până acum cartofi astfel gătiți. Ne-au plăcut la nebunie!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *