Desert cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Prajitura aceasta are tot ce ii trebuie ca sa intre in categoria celor mai bune deserturi fara coacere. De la crema fina de vanilie la banane si de la frisca la ciocolata, toate sunt tentatii dulci cam pe gustul tuturor as indrazni sa spun. Pe gustul nostru a fost categoric si desi nici nu am terminat bine de mancat prajitura parca deja ma gandesc la urmatoarea combinatie pe care am sa o fac :).  

Si chiar daca nu este cea mai estetica prajitura si nici pozele nu sunt cele mai bune, eu sper ca din combinatia de ingrediete sa va dati seama ca merita sa incercati si voi aceasta reteta.

prajitura cu piscoturi si banane 3a

Pentru Desert cu piscoturi, crema de vanilie si banane avem nevoie de:

  • aprox 300 gr piscoturi
  • 350 ml lapte +1 lingurita zahar + 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Otker
  • 5 banane maricele
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri (albusurile se pot congela sau se pot folosi la omleta)
  • 2.5 linguri Green Sugar (sau 4 linguri zahar)
  • 3 linguri amidon
  • 320 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 lingurite esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 125 gr unt nesarat (82% grasime)
  • Crema de ciocolata
  • 200 gr frisca lichida neindulcita (Pilos – Lidl)
  • 3 linguri zahar brun
  • 200 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare Desert cu piscoturi, crema de vanilie si banane

  • Crema de vanilie:
  • Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele, amestecand pana se topeste si se incorporeaza bine in crema. Lasam sa se raceasca usor dar nu complet.
  • Avem nevoie de o tava patrata de aprox 25/25 cm.
  • Pregatim intr-o farfurie mare si adanca, laptele aromat usor incalzit
  • Trecem pe rand piscoturile prin laptele aromat (le intoarcem doar rapid de pe o parte pe alta pentru ca se inmoaie foarte repede) si le asezam in tava.
  • Peste piscoturi intindem jumatate din crema de vanilie peste care asezam felii de banane. Peste stratul de banane urmeaza jumatate din cantitatea de frisca pe care o mixam inainte de a ne apuca de asamblat.
  • Urmeaza apoi din nou: un strat de piscoturi, un strat crema de vanilie,un strat felii de banane si un strat de frisca.
  • Dam tava la frigider pana pregatim crema de ciocolata.
  • Crema de ciocolata: intr-un vas amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand.
  • Scoatem tava din frigider si intindem deasupra stratul generos de ciocolata.

mod de preparare desert cu piscoturi si banane

  • Dam din nou tava la frigider minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.

prajitura cu piscoturi si banane 1

prajitura cu banane

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *