Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Cred ca este printre cele mai bune tarte de vara si nu as putea  spune ca din toate tartele pentru ca le ador si pe cele cu fructe de toamna <3. Crusta din aluat fraged, crema fina, delicioasa de vanilie si capsuni aromate, oare e de ajuns ca sa va conving ca daca nu ati facut pana acum e timpul sa mergeti in bucatarie si sa treceti la treaba?

tarta cu budinca de vanilie si capsuni

tarta cu budinca de vanilie si capsuni 5

Pentru Tarta cu crema de vanilie si capsuni  avem nevoie de

(Ingredientele sunt pentru o tava mai mare de aprox 30 cm, eu am facut o tarta intr-o tava mai mica si am pastrat surplusul de aluat la congelator.  Mereu cand fac  tarte si ramane aluat, il pastrez la congelator sau fac chiar cantitati duble de aluat  si il pastrez la congelator intr-o punga)

  • Aluat
  • 100 gr unt
  • 200-220 gr faina in funtie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de sare
  • Crema de vanilie
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1.5 linguri indulcitor Green Sugar sau 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
  • Fructe: capsuni aprox 600 gr
  • Gelatina (nu e obligatorie)
  • 1 plic gelatina rosie pt. tarte
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml apa

tarta cu budinca de vanilie si capsuni 2

Mod de preparare Tarta cu crema de vanilie si capsuni

  • Pregatim intai aluatul: untul rece taiat bucatele, il amestecam cu zaharul si oul, adaugand bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, un praf de sare, coaja de lamaie si apoi treptat faina. Cand nu se mai lipeste de degete, invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
  • Scoatem aluatul din frigider si pe masa de lucru tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa.  Asezam aluatul in tava unsa cu putin unt si apasam usor cu degetele pe margini apoi cu o furculita intepam din loc in loc. Punem peste aluat o hartie de copt si umplem cu boabe de fasole si dam tava la cuptor timp de aprox 20-25 de minute sau pana se rumeneste aluatul.
  • In acest timp pregatim crema de vanilie.
  • Frecam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca. La final adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie.  Lasam sa se raceasca usor si dupa ce aluatul e usor racit, intindem crema.

mod de preparare tarta cu crema de vanilie si capsuni

  • Fructele le taiem felii si le asezam frumos peste crema de vanilie.
  • Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa si punem vasul pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si turnam gelatina peste fructe.
  • Dupa ce s-a racit putin, dam tava la frigider minim o ora inainte de servire.

mod de preparare tarta cu crema de vanilie si capsuni 1

 

tarta cu budinca de vanilie si capsuni 3

tarta cu budinca de vanilie si capsuni 6

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *