Cartofi noi aromati la cuptor
In fiecare an astept cu nerabdare sa apara cartofii noi. Sunt atat de buni facuti la cuptor! Si mai ales ca sunt cartofi din gradina parintilor mei 🙂
Avem nevoie de foarte putine ingrediente pentru a face garnitura aceasta gustoasa:
– 1 – 1.5 kg cartofi
– 1 lingurita sare de mare
– 1/2 lingurita piper
– 2 lingurite boia de ardei dulce
– 1 lingurita pudra de usturoi
– 3 linguri ulei
Spalam mai intai cartofii. Apoi ii punem in putina apa cu sare si ii curatam de pielita.
Punem cartofii intr-un vas, daca sunt mai mari ii taiem in doua, apoi ii stropim cu ulei, adaugam toate condimentele si amestecam.
Rasturnam cartofii intr-o tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de aprox o ora sau pana se rumenesc cartofii frumos deasura si inauntru sunt copti. (depinde de cuptor si tava folosita)
Sunt atat de buni!
Noi i-am servit cu pulpe de pui.
Imi plac asa mult ca as manca in fiecare zi.
si mie Rocsi . Te pup
O nebunie ……Multumesc