Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca
30 min
simplu
24 portii
Daca aveti in casa un foietaj congelat si va e pofta de ceva dulce si bun, reteta mea va salveaza cu siguranta :). Cornuletele acestea ciocolatoase nu o sa reziste mult pe farfurie mai ales daca adaugati si cateva ingrediente minunate cum e nuca si portocala. Si da, din nou va zic cat sunt de bune dimineata cu o cana de cafea. Si din nou imi aduc aminte cat de mult imi doresc cafeneaua aia a mea, unde fiecare cescuta de cafea (care mai de care mai colorata) sa fie insotita de o farfurioara cu o bunatate facuta de mine 🙂
Pentru Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca, avem nevoie de:
- 400 gr aluat foietaj (eu cumpar de la Lidl)
- Umplutura:
- 4 linguri crema de ciocolata ( alegeti de care va place din comert, eu cumpar de la Lidl sau Kaufland)
- 3 linguri nuca macinata
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o portocala
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca
- De facut e super simplu dupa cum o sa vedeti mai jos.
- Aluatul trebuie sa fie decongelat complet.
- Intr-un bol amestecam crema de ciocolata cu nuca si zaharul vanilat.
- Asezam aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina (asta pentru a evita lipirea aluatului de masa, in momentul in care il ungem).
- Ungem aluatul cu crema de ciocolata apoi razuim deasupra coaja de la o portocala.
- Taiem aluatul in trei apoi fiecare fasie o taiem in triunghiuri pe care le rulam pe rand dispre partea mai lata sprea partea ingusta.
- Asezam cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15 minute sau pana aluatul se rumeneste deasupra.
- Scoatem din cuptor si pudram cornuletele cu zahar pudra.
Cred ca sunt o bunatate si se topesc in gura! Pup!
Asa sunt Rocsi si nu te poti opri din mancat :))