Placinta de cartofi si ceapa
Am sa va expun o reteta de cartofi putin mai altfel ,,,adica sub forma de placinta.
Nu e nimic deosebit la ea decat ca arata atat de bine incat puteti impresiona pe oricine cu ea 🙂
E foarte usor de facut, iar imaginile practic nici nu mai necesita explicatii!
..sa vedem deci cu ce ma tot laud eu aici :)…
Ingrediente Placinta de cartofi si ceapa
– 1.5 kg cartofi
– 5 cepe (3 galbene, 2 rosii)
– 6 oua (sau felii de cascaval…depinde de preferinte…eu am preferat cu ou deci va prezint reteta cu ou, dar puteti pune in loc de ou felii de cascaval)
– sare, piper
– frunze de patrunjel
– 100 gr unt
Mod de preparare Placinta de cartofi si ceapa
– se curata ceapa si cartofii si batem ouale intr-un bol.
– ceapa se taie felii si se pune usor la calit in unt
– se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt
– se ia un vas rotund termorezistent sau o tava rotunda de prajituri si se unge cu unt
– cartofii se taie felii – chipsuri – rand pe rand fiecare in timp ce ii punem in tava
– se aseaza pe marginile laterale un rand de cartofi, apoi se aseaza un strat si pe fundul formei
– punem apoi un rand de ceapa apoi un rand de ou batut si condimentam cu sare, piper, frunze de patrunjel
– punem apoi urmatorul rand de cartofi, apoi ceapa, ou, condimente …si tot asa pana ajungem sus
– ungem deasupra cartofii cu putin unt, acoperim cu folie de Al. si punem in cuptorul preincalzit la 200 grade.
– Se lasa la cuptor aprox o ora si jumatate, apoi luam folia si mai lasam 30 min pana cartofii de deasupra devin crocanti
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi 🙂
Si uite cat de bine poate sa arate o banala mancare din cartofi 🙂
Daca vreti sa va impresionati familia, prietenii, cu siguranta nu o sa dati gres cu o asemenea ‘placinta’
Ideal e sa fie mancata imediat. A doua zi cartofii se intaresc un pic…dar eu am incalzit-o in cuptorul cu microunde si am mancat-o cu aceeasi placere :).
Reteta am gasit-o intr-o revista , autorul fiind Alastair Hendy. Reteta originala era cu cascaval si frunze de salvie. Am adaptat-o dupa preferintele mele :).
Trebuie sa incerc, arata super si sunt convins ca e foatre gustoasa
Trebuie incercat urgent.
Asteptam cat mai multe retete sanatoase.
Multumesc. E garantat buna 🙂 si da, trebuie sa o incerci. Numai timp si rabdare iti trebuie. 🙂
Am notat reteta ! Urmeaza pregatirea ei 😛
Astept sa imi zici cum ti-a iesit, dar sa folosesti cascaval in loc de oua (asa trebuia normal dar eu nu mananc branzeturi si am improvizat cu oua 🙂 )