Pui cu legume in sos Worcester
Chiar daca nu sunt deloc multumita de poze, fiind facute la ceas de seara, trebuie sa postez aceasta reteta pentru ca mi-a placut tare mult ce am combinat aici si ce rezultat am avut. Si este o mancare lejera pentru pranz sau cina cum a fost in cazul meu si se face si foarte usor.
Pentru Pui cu legume in sos Worcester avem nevoie de:
- 850 gr pulpa de pui dezosata
- 1 ceapa mica rosie
- 1 ceapa alba
- 1 zuchinni
- 1 ardei mare, gras si rosu
- Pentru sos:
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 linguri sos Worcester
- 2 linguri sos de soia negru
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita boabe de coriandru
Mod de preparare Pui cu legume in sos Worcester
- Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru sos. Pulpele de pui dezosate le taiem bucatele si le punem in bolul cu sos si dam vasul la rece pana pregatim legumele.
Ceapa curatata o taiem felii, ardeiul felii mai marisoare iar zuchinni rondele.
- Incingem o tigaie adanca ( eu folosesc wok-ul) si prajim bucatile de pui in doua reprize. Nu mai adaugam ulei ci il prajimin cu sosul in care a stat.
- Scoatem bucatile de pui invasul inntr-o tava ( tava urmeaza sa fie pusa la cuptor deci trebuie sa fie termorezistenta).
- Calim putin si legumele in sosul ramas de a pui apoi le punem in tava peste pui si le amestecam.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 timp de 25-30 de minute.
- Servim mancarea calda asa simpla (pentru o masa sanatoasa) sau combinata cu orez sau cartofi natur.
Delicios!!! Am sa uemez si eu reteta ta. 🙂
Ma bucur ca iti place.
Foarte bun!
Multumesc!
Yammy! Ce bine arata!
Si bun si aspectuos, asa cum sunt toate retetele tale, brava!
Super bun! 😉