Pulpe de pui in sos de mustar
simplu
4 portii
Cred ca nu e nici un secret ca putem gati puiul in variate moduri. Noua ne place cel mai mult in paprikas sau gatit in cuptor. De obicei daca vreau un pranz reusit il fac la cuptor cu diverse arome. De data aceasta am ales sa fac niste pulpe superioare destul de grasane, imbracate in haina de mustar. Rezultatul clar a fost unul de nota 10 pentru ca mustarul ii da un gust minunat puiului si fragezeste carnea.
Pentru Pulpe de pui in sos de mustar avem nevoie de:
4 pulpe de pui superioare
4 linguri ulei de masline
2 lingurite mustar cu piper
1 lingurita mustar simplu
1 lingurita oregano uscat
sare si piper
1 lingura ulei de masline pt uns tava
1/2 capatana usturoi
Garnitura de legume:
1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) – 350 gr
300 gr fasole verde congelata
condimente: sare, piper praf de usturoi
2 linguri ulei de masline
1/2 cana apa
Garnitura de legume:
1 punga mix de legume (brocoli, morcov, porumb, mazare) – 350 gr
300 gr fasole verde congelata
condimente: sare, piper praf de usturoi
2 linguri ulei de masline
1/2 cana apa
Mod de preparare Pulpe de pui in sos de mustar
Spalam pulpele si indepartam pielea (daca doriti voi puteti lasa si pielea). Saram si piperam carnea pe ambele parti si o crestam din loc in loc.
Intr-un bol frecam uleiul cu mustarul pana se ingroasa si devine ca o maioneza. Adaugam oregano si amestecam. Ungem bucatile de carne cu acest amestec. Usturoiul curatat si taiat felii il punem in crestaturile facute. Punem carnea intr-o tava in care am picurat putin ulei de masline. Acoperim cu o folie de Al si lasam la rece aprox o ora.
Dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 40-45 de minute. Dupa acest timp indepartam folia de Al si mai lasam la cuptor 15-20 de minute pana se rumenesc pulpele frumos deasupra.
In timp ce avem pulpele la cuptor pregatim legumele. Intr-un wok calim legumele in putin ulei de masline. Adaugam o jumatate de cana de apa, condimentam cu sare, piper si pudra de usturoi si oprim focul cand apa s-a evaporat (aprox 10 minute).
Scoatem pulpele din cuptor si le servim calde cu garnitura de legume.
Sa aveti pofta ca noi am avut.
Ce bine suna! Am sa incerc si eu acest sos cu mustar.
Sa il incerci Meri ca e bun tare.
Arata de plangi de pofta! :)))) Sa aveti o duminica frumoasa!
:)))) Duminica frumoasa si voua!
Sunt foarte bune, am facut si stiu. Seara buna!
Da , e tare bun mustarul pe carne in general. te pup
Imi place sosul de mustar, cred ca sunt pe gustul meu!
Ma bucur ca iti plac Cristina.
Hallo Kati, lekker koken kun je zie ik ik wel. Dat is een tijd geleden 🙂 Je bent weer in je thuisland, ik hoop dat je het goed maakt. Groetjes Arne van der Vegt
Thanks a lot