Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Astazi va prezint o reteta perfecta pentru o masa de sarbatoare si pentru ca nu mai este mult pana la sarbatorile pascale, chiar va recomand sa va notati aceasta reteta. Asadar pentru un pranz de duminica sau sarbatoare va recomand Vita Premium Angus in sos de ceapa si ardei, facuta la minunatul aparat Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
INGREDIENTE Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Crock Pot Express
- 1 kg Carne de Vita Premium Angus
- Pentru marinat:
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare de Himalaya
- ½ lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 lngurite oregano uscat
- Altele:
- 1 lingura unt
- 2 buc ceapa galbena
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 10 catei mici de usturoi
MOD DE PREPARARE Vita Angus in sos de ceapa si ardei la Crock Pot Express
- Intr-un bol amestecam uleiul de masline impreuna cu condimentele.
- Carnea proaspata o taiem felii si trecem fiecare felie de carne prin uleiul condimentat.
- Pastram carnea la marinat timp de o ora.
- Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent, apoi apasam butonul BROWN/SOTE, selectam timpul 20 de minute si apasam START/Stop.
- Prajim bucatile de carne timp de 3 minute pe ambele parti si pe rand le scoatem intr-un bol pe care il acoperim pentru a mentine carnea calda.
- Dupa ce am terminat de prajit bucatile de carne, adaugam in vas o lingura de unt in care calim ceapa tocata marunt si ardeiul galben si rosu taiate cubulete.
- Adaugam bucatile de carne peste legumele calite impreuna cu sucul lasat de carne.
- Presaram deasupra usturoiul feliat apoi inchidem capacul ermetic.
- Apasam functia MEAT/STEW si selectam timpul 45 de minute.
- Verificam sa fie inchisa supapa pentru aburi si apasam butonul START/STOP.
- La terminarea programului, cu ajutrul unei spatule eliberam butonul de aburi si lasam asa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei manusi de bucatarie desfacem capacul cu grija.
- Carnea obtinuta este foarte frageda, gustoasa si aromata si poate fi servita cu cartofi la cuptor si un piure de telina cu guile.
- Si pentru ca acest piure de legume este foarte simplu si delicos am sa va zic si voua cum sa il faceti.
- Telina si gulia curatate de coaja si spalate, le fierbem in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, scurgem apa, punem legumele intr-un vas, ideal in vasul de la mixerul vertical, adaugam o lingura de unt si cu ajutorul mixerului vertical transformam legumele intr-un piure spumos. Adaugam piper macinat la servirea piureului.
Comentează folosind contul de Facebook